Jogurt biely bez laktózy 150g Bio Berchtesgadener Land
Podrobný popis
Biely bio jogurt z alpského mlieka, bez laktózy.
Tento biely bio jogurt je vyrobený z čerstvého mlieka, ktoré bolo zbavené laktózy (mliečneho cukru) prirodzenou cestou pomocou enzýmov.
Jogurt má jemne smotanovo nažltnutú farbu a príjemnú vôňu, spôsobenú prírodným krmivom.
Jogurt je vymiešaný do krémova a veľmi hustý, aj keď neobsahuje žiadne pridané zahusťovadlá ako sušené mlieko, mliečnu bielkovinu či sušenú srvátku.
Mlieko v jogurte pochádza z regiónu Álp od voľne sa pasúcich kráv. Tieto kravy si vyberajú horské bylinky, ktoré im najviac chutia, a to sa prejaví nielen v nutričných hodnotách mlieka, ale aj v jeho vôni a chuti.
VÝHODY BIO MLIEKA
Kravy nesmú konzumovať geneticky manipulované plodiny a živočíšne krmivá (takzvané mäsokostné múčky). U žiadnej kravy z ekologického chovu nikdy nebola dokázaná choroba šialených kráv. Zakázané je používanie hormónov a preventívne podávanie antibiotík. Ak je nutné zviera liečiť antibiotikami, potom doba, po ktorú sa jej mlieko nespracováva na predaj, je predĺžená minimálne dvakrát oproti bežným chovom. Bio mlieko má prirodzene vyšší obsah určitých živín ako mlieko z bežných chovov. Oveľa vyššia je hladina omega 3 mastných kyselín (až o 71%), ktoré sú potrebné pre zdravé srdce a kĺby a pevné kosti a zuby. Väčšina ľudí trpí nedostatkom omega 3 mastných kyselín. Výskumy opakovane preukázali, že bio mlieko má vyššie hodnoty vitamínu E, vitamínu A a antioxidantov. Kravy, ktoré konzumujú veľa čerstvej trávy a ďateliny, dávajú mlieko s obsahom vitamínu E priemerne o 50% vyšším a betakaroténu o 75% vyšším než je obsah týchto látok v bežnom mlieku (z beta karoténu vyrába naše telo vitamín A). Obsah antioxidantov luteínu a zeaxantínu je dva až trikrát vyšší.
ČO JE INTOLERANCIA LAKTÓZY
Laktóza je hlavným cukrom prítomným v mlieku, a je preto tiež nazývaná mliečny cukor. Naše telo nevie laktózu vstrebať, ale vie ju pomocou enzýmu laktázy rozložiť na jednoduchšie zložky, ktoré spracuje. Ak máme nedostatok tohto enzýmu, potom trpíme laktózovou intoleranciou. Medzi príznaky tejto poruchy patria hnačky, nafukovanie, škŕkanie v bruchu, brušné kŕče a bolesti brucha po požití mlieka. Udáva sa, že takto postihnutý je cca každý šiesty človek. Výskyt laktózovej intolerancie je úmerný veku, u malých detí je zriedkavá, u starších ľudí ňou trpí väčšina populácie. Niektorí ľudia majú geneticky podmienený nedostatok enzýmu laktázy. Prechodnú (dočasnú) laktózovu intoleranciu môžu spôsobiť infekčné hnačky a liečba antibiotikami. Po zahojení črevnej sliznice sa opäť začne laktáza tvoriť. Laktózovu intoleranciu môžu tiež spôsobovať chronické ochorenie čriev ako celiakia a Crohnova choroba. Jedinou liečbou tejto poruchy je obmedzenie laktózy v strave.
Zloženie:
Jogurt(plnotučné mlieko), enzým laktáza. V bio kvalite z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Nutričné informácie:
Obsah tuku 3,9% v mliečnej zložke.
100 g obsahuje v priemere:
- Energia 302 kJ/ 72 kcal
- Bielkoviny 4,9 g
- Sacharidy 4,5 g z toho cukry 4,5 g Z toho laktóza < 0, 1 g
- Tuky 3,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,3 g
Spotrebujte do dátumu uvedeného na viečku. Skladujte pri teplote do 8°C.
Výrobca: Berchtesgadener Land
Krajina pôvodu: Nemecko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.