Ryžový papier 22cm Safoco
Podrobný popis
Ryžový papier je špecialitou ázijskej kuchyne a používa sa na prípravu rôznych typov závitkov alebo roliek, ktoré sa konzumujú ako predjedlo či malý snack. Namočené pláty papiera sa naplnia zeleninovou či mäsovou zmesou, zavinú sa do roliek, následne sa najčastejšie opekajú či vyprážajú a podávajú sa samostatne alebo s nejakou chutnou omáčkou či dipom. Ryžový papier sa vyrába z ryžovej múky a tapiokového škrobu, vďaka čomu je prirodzene bezlepkový, ľahko stráviteľný a má neutrálnu chuť, čiže aj univerzálne využitie.
Príprava: Ryžový papier namočíme do vlažnej vody, rýchlo vytiahneme a položíme na suchú podložku alebo navlhčenú utierku, aby zmäkol. Potom doňho zabalíme pripravenú zeleninu, mäso či tofu. Závitky môžeme servírovať surové, pečené či osmažené na panvici.
Zloženie: tapiokový škrob 68%, ryža 30%, soľ 2%.
Dodatočné parametre
Kategória: | BEZLEPKOVÉ POTRAVINY |
---|---|
Vlastnosti: | bez lepku, bez laktózy, vegetarian, vegan |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.