Čokoláda v prášku Méďa 150g bio Bionebio
Podrobný popis
Čokoládový nápoj z bio kakaa a sušenej trstinovej šťavy v prášku. Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi, banánmi a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sú zbierané ručne a sú fermentované spolu s dužinou. Rapadura pochádza z Brazílie, kde sa pre zachovanie úrodnosti krajiny používa rotácia plodín. Cukrová trstina sa zberá ručne mačetou. Listy sa odrežú od stvolov a nechajú na poli ako hnojivo. Farmári tu nevypaľujú polia pred zberom. Kakaová sušina najmenej 40%. Obsah kakaového masla 4,4%. Použité kakao nie je alkalizované. Krajina pôvodu: kakao – Dominikánska republika, rapadura – Brazília, vanilka – Komory.Príprava: Méďu rozpustíme v teplom kravskom, kozom alebo rastlinnom mlieku, môžeme ho však použiť i do jogurtov, kukuričných lupienkov, müsli zmesí a pri pečení. Rozpustením v našľahanom horúcom plnotučnom mlieku získame vynikajúcu voňavú horkú „čokoládu” s penou.
Zloženie: sušená trstinová šťava rapadura bio 60%, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku bio 40%, Bourbon vanilka bio.
Hmotnosť: 150g
Výrobca: Bionebio
Dodatočné parametre
Kategória: | Kakao |
---|---|
Vlastnosti: | BIO |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár