Bezlepková zmes v prášku muffiny s čokoládou pre vegánov 280g Adveni
Podrobný popis
Bezlepková zmes na prípravu vegánskych muffinov s čokoládou. Je určená všetkým, ktorí sa zo zdravotných či etických dôvodov úplne vyhýbajú potravinám živočíšneho pôvodu. Upiecť dobré muffiny bez lepku, ale zároveň aj mlieka a vajec vyžaduje zručnosť a skúsenosť. S touto zmesou to však ide samo. Z jedného balenia upečiete 12 menších alebo 6 extra veľkých muffinov.Príprava: okrem tejto zmesi budete ešte potrebovať 165 ml rastlinného nápoje (kokosového, mandľového apod.), 73 g rastlinného tuku na pečenie (napr. Stella, Hera) a 7 g kypriaceho prášku. Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal – zmes vysypte do misy, pridajte kypriaci prášok a premiešajte. Rastlinný nápoj ohrejte, aby bol vlažný, rozpustite tuk. Do suchej zmesi striedavo prilievajte vychladnutý tuk a rastlinný nápoj a miešajte. Formu na muffiny vytrite tukom a vysypte bezgluténovou múkou alebo kokosom, prípadne použite papierové košíčky. Naplňte cestom cca do 2/3. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20–30 minút.
Zloženie: cukor, horká čokoláda – kúsky 16 % [kakaová hmota, cukor, rastlinné tuky (palmový olej, olej zo semien maslovníka, olej zo semien illipe, Sal, Kokum gurgi, olej z mangových jadier), odtučnený kakaový prášok, sójový lecitín (emulgátor)], odtučnený kakaový prášok, zemiakový škrob, cícerová múka, ryžová múka, pšenová múka, ľanová múka, ciroková múka, tapiokový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, slnečnicové semienka lúpané mleté, guarová guma (zahusťovadlo), slnečnicový lecitín (emulgátor), kypriaci prášok (zemiakový škrob, kypriace látky: vinany draselné, hydrogenuhličitan sodný), kyselina citrónová (regulátor kyslosti), kyselina askorbová (múku upravujúca látka). Horká čokoláda: kakaová sušina najmenej 50 %. Okrem kakaového masla obsahuje aj iné rastlinné tuky. Môže obsahovať sezam.
Hmotnosť: 280g
Výrobca: Adveni
Dodatočné parametre
Kategória: | Múky a zmesi |
---|---|
Vlastnosti: | bez lepku, bez laktózy, vegan, bez vajec |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár