Zmes na drobenú tortu 410g Labeta
Podrobný popis
Bezlepková múčna zmes vhodná pre celiatikov či ľudí citlivých na lepok. Táto zmes je určená na prípravu obľúbenej drobenej torty s krémovou náplňou s kúskami čokolády a banánmi, populárnej najmä medzi deťmi. Balenie obsahuje suchú múčnu zmes na prípravu kakaového korpusu i zmes na prípravu plnky, takže už stačí pridať iba pár surovín podľa receptu uvedeného na obale výrobku.
Príprava: Zmes na prípravu korpusu zmiešame so 100g mäkkého margarínu alebo masla, 2 vajcami a 275ml vlažného mlieka a 3 minúty šľaháme elektrickým šľahačom na najvyššom stupni. Cesto rovnomerne rozotrieme do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom 24-26cm a pečieme cca 30 minút pri 170C. Po upečení a vychladnutí lyžicou vydlabeme korpus do hĺbky cca 1cm, pričom ponecháme okraj. Vydlabanú časť korpusu nahrubo rozdrobíme a odložíme. Olúpeme 3 banány, rozkrojíme ich pozdĺžne napoly a poukladáme na vydlabanú časť korpusu. 500ml vychladenej šľahačky čiastočne vyšľaháme, pridáme zmes na plnku a došľaháme dotuha. Hotovú plnku navŕšime kopulovito na banány na korpuse, pričom stále ponecháme okraj. Takto navŕšenú plnku posypeme odloženou drobenkou z korpusu a hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny.
Zloženie: cukor, kukuričná múka, ryžová múka, modifikovaný kukuričný škrob, kukuričný škrob, čokoládové vločky 5% (cukor, kakaová hmota, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, vanilín), zemiakový škrob, kakao, kypriace látky (uhličitany sodné, difosforečnany), emulgujúci prípravok (glukózový sirup, úplne stužený palmový tuk, emulgátor: estery mono- a diglyceridov mastných kyselín s kyselinou octovou, mliečna bielkovina), aróma, jedlá soľ, stabilizátor: difosforečnany, zahusťovadlo: xantánová guma.
Dodatočné parametre
Kategória: | Múky a zmesi |
---|---|
Vlastnosti: | bez lepku, vegetarian |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.