Vločky zemiakové 200g J.Vince
Podrobný popis
Zemiakové vločky sa získavajú z varených zemiakov, ktoré sa rozmačkajú a následne sušia vo valcovej sušiarni. Zemiakové vločky sú ľahko stráviteľné a majú pomerne nízky obsah vlákniny. Hlavným zdrojom energie z nich je škrob. Sú perfektným pomocníkom pri príprave zemiakovej kaše, zemiakových šišiek, kroket, placiek, halušiek a zemiakových knedlí. Výborne s nimi ale zahustíte aj kapustu, polievky a omáčky a hodia sa aj miesto strúhanky na obaľovanie mäsa. Hodia sa tiež do prípravy zemiakového chleba.
Pre zachovanie vitamínov, minerálov a enzýmov je vhodné zemiakové vločky zalievať vodou alebo mliekom o maximálnej teplote 50 °C. Doba namáčania je okolo 20 minút a vločky je potom potrebné skonzumovať do 3 hodín, pretože inak môžu skysnúť. Pre lepšiu stráviteľnosť je vhodné vločky pred podávaním rozmixovať. K dochuteniu a ľahšiemu uvoľňovaniu vitamínov sa odporúča k vločkám pridať kúsok masla alebo kvalitného oleja.
Zloženie: 100% vločky z konzumných zemiakov, voda.
Hmotnosť: 200g
Výrobca: J.Vince
Dodatočné parametre
Kategória: | Vločky |
---|---|
Vlastnosti: | bez lepku |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.